Օրվա բաղադրատոմսը. Աջարական խաչապուրի
ЛАЙФEntertrain.1in.am-ը գրում է.
Բաղադրությունը
- Խմոր՝
- ալյուր 600 գր
- կաթ 400մլ
- դրոժ 12 գր
- ձեթ 1 ճգ.
- ձու 1 հատ
- շաքարավազ 1թգ.
- աղ 1,5թգ
- Միջուկ՝
- սուլուգունի պանիր 100գր
- ձու 3 հատ
- կարագ – 20գր
Պատրաստման եղանակները
Խմորի պատրաստման համար բոլոր բաղադրիչները միասին խանել և թողնել մի քիչ հանգստանա:
Ապա վերցնել 200գր. խմոր, գրտնակել, երկու կողմից պտտացնել դեպի մեջտեղ, ինչպես ցույց է տրվում նկարում: Հետո այդ խմորից ստանալ աջարական խաչապուրու տեսք: Ջեռոցամանը ալյուրով պատել և խմորը դնել վրան:
Մեկ ձու հարել և քսել խմորի վրա: Ապա պանիրը, սառած կարագը քերիչով անցկացնել և 1 ձվի հետ միասին խառնել և լցնել, հետո լցնել խմորի մեջ և տարածել:
Ջեռոցը նախապես տաքացնել 200 աստիճան ջերմաստիճանում: Խմորը դնել ջեռոցում և եփել 10 րոպե, ապա հանել խմորը, անցք բացել խմորի մեջ և ձուն լցնել այդ անցքում: Կրկին դնել ջեռոցը և եփել այնքան, մինչև պատրաստ կլինի:
Բարի Ախորժակ:







1
«Пашиняну осталось недолго оставаться у власти, максимум 8 месяцев»: «Паст»
2
Оппозиционеры «решили» победить в Вагаршапате: «Паст»
3
Почему наблюдательная миссия борется с другой наблюдательной миссией? «Паст»
4
Какую альтернативу можно предложить исключительным условиям? «Паст»
5
Пашинян сделал все, чтобы передать Арцах Азербайджану: «Паст»



