Գիտնականներ. Տապակած կարտոֆիլը կրճատում է կյանքի տևողությունը
ЛАЙФ
Առողջ սնունդ քարոզող ամերիկացի մի խումբ գիտնականներ հայտարարել են, որ տապակած կարտոֆիլը կրճատում է կյանքի տևողությունը, քանի որ այն շատ օսլա է պարունակում և հարուստ է կալորիաներով:
Այս հայտարարությունը գիտնականներն արել են 8 տարի տևած հետազոտություններից հետո: Այս տարիների ընթացքում նրանք ուսումնասիրել են 45-79 տարեկան 4 440 մարդկանց սննդակարգը: Նրանցից 236-ն այլևս կենդանի չեն: Այս մարդիկ հարցաթերթիկում նշել էին, որ շաբաթը մի քանի անգամ տապակած կարտոֆիլ են ուտում:
Գիտնականները խորհուրդ են տվել տապակած կարտոֆիլ օգտագործել ամիսը 2 անգամից ոչ ավելի:





















































1
Армения не сможет разорвать зависимость от России — иорданский политолог
2
Антидемократическая репутация уже является всемирно известной: «Паст»
3
«Перекресток мира» с односторонним движением: «Паст»
4
Кто будет управлять светофором «Перекрестка Мира»? «Паст»
5
Демонстрационный месседж: переполнена ли чаша терпения России: «Паст»