Գիտնականներ. Տապակած կարտոֆիլը կրճատում է կյանքի տևողությունը
LIFEԱռողջ սնունդ քարոզող ամերիկացի մի խումբ գիտնականներ հայտարարել են, որ տապակած կարտոֆիլը կրճատում է կյանքի տևողությունը, քանի որ այն շատ օսլա է պարունակում և հարուստ է կալորիաներով:
Այս հայտարարությունը գիտնականներն արել են 8 տարի տևած հետազոտություններից հետո: Այս տարիների ընթացքում նրանք ուսումնասիրել են 45-79 տարեկան 4 440 մարդկանց սննդակարգը: Նրանցից 236-ն այլևս կենդանի չեն: Այս մարդիկ հարցաթերթիկում նշել էին, որ շաբաթը մի քանի անգամ տապակած կարտոֆիլ են ուտում:
Գիտնականները խորհուրդ են տվել տապակած կարտոֆիլ օգտագործել ամիսը 2 անգամից ոչ ավելի:
1
Ucom and SunChild Launch the “Smart Birdwatching” Educational Program
2
From idea to implementation: Ameriabank Presents the Programs Implemented under My Ameria, My Armen...
3
Welcome to the ID booth: Big Christmas Market
4
AraratBank Supports Digitization of "Karin" Scientific Center Archive
5
The results of the second Junius financial literacy competition have been summarized



