Գիտնականներ. Տապակած կարտոֆիլը կրճատում է կյանքի տևողությունը
LIFE
Առողջ սնունդ քարոզող ամերիկացի մի խումբ գիտնականներ հայտարարել են, որ տապակած կարտոֆիլը կրճատում է կյանքի տևողությունը, քանի որ այն շատ օսլա է պարունակում և հարուստ է կալորիաներով:
Այս հայտարարությունը գիտնականներն արել են 8 տարի տևած հետազոտություններից հետո: Այս տարիների ընթացքում նրանք ուսումնասիրել են 45-79 տարեկան 4 440 մարդկանց սննդակարգը: Նրանցից 236-ն այլևս կենդանի չեն: Այս մարդիկ հարցաթերթիկում նշել էին, որ շաբաթը մի քանի անգամ տապակած կարտոֆիլ են ուտում:
Գիտնականները խորհուրդ են տվել տապակած կարտոֆիլ օգտագործել ամիսը 2 անգամից ոչ ավելի:





















































1
Unibank Supported the Asia Bank to Bank Forum in Singapore
2
Ucom Supports Environmental Conservation with Modern Technologies
3
1% idcoin within the framework of TOON EXPO: Idram&IDBank
4
20 million drams for Artsakh students, 10 million drams for a kindergarten for Artsakh children: IDB...
5
Ucom supports ArmDrone Community in teaching technologies of the future