Գիտնականներ. Տապակած կարտոֆիլը կրճատում է կյանքի տևողությունը
ԼԱՅՖԱռողջ սնունդ քարոզող ամերիկացի մի խումբ գիտնականներ հայտարարել են, որ տապակած կարտոֆիլը կրճատում է կյանքի տևողությունը, քանի որ այն շատ օսլա է պարունակում և հարուստ է կալորիաներով:
Այս հայտարարությունը գիտնականներն արել են 8 տարի տևած հետազոտություններից հետո: Այս տարիների ընթացքում նրանք ուսումնասիրել են 45-79 տարեկան 4 440 մարդկանց սննդակարգը: Նրանցից 236-ն այլևս կենդանի չեն: Այս մարդիկ հարցաթերթիկում նշել էին, որ շաբաթը մի քանի անգամ տապակած կարտոֆիլ են ուտում:
Գիտնականները խորհուրդ են տվել տապակած կարտոֆիլ օգտագործել ամիսը 2 անգամից ոչ ավելի:
1
Amio Era․ Ամիօ բանկի ներդրումը կրթական համակարգում
2
Ո՞վ կդառնա Ամենայն հայոց կաթողիկոսը․ ու՞մ է աջակցում Անկարան
3
Հարյուրավոր հասցեներում ջուր չի լինի՝ դեկտեմբերի 22-ին, 23-ին, 24-ին և 25-ին
4
Զինծառայողներն ստանալու՞ են ամանորյա պարգևավճար
5
Զինվորը, ով սպանել էր տղամարդուն և բռնաբարել նրա կնոջը, ինքնասպան է եղել կալանավայրում



