Գիտնականները բացահայտել են, թե ինչու է կետչուպն այդքան համեղ
ЛАЙФ
Ճապոնացի հետազոտողները պարզել են, որ կեչուպով համեմված ուտելիքները ավելի համեղ են լինում և մեծացնում են ախորժակը։
Ուսումնասիրելով կետչուպի բաղադրությունը, հետազոտողները մատնացույց են արել նրա քաղցրությունը, որը էներգիա է հաղորդում։ Փորձագետների կարծիքով, մթերքի աղի համը ազդում է մարմնի բջիջների բնականոն գործունեության համար կարևոր էլեկտրոլիտների գործունեության վրա:
Այնուամենայնիվ, կետչուպում ամենակարևորը, ըստ ճապոնացի հետազոտողների, անորսալի համն է, որն ազդարարում է մթերքի անվտանգության և թունավոր նյութերի բացակայության մասին։
Ինչպես հայտնի է, կետչուպի բաղադրության մեջ մտնում է նատրիումի գլուտամատ, որի վերաբերյալ մի շարք հետազոտություններ են իրականացվում։





















































1
Армения не сможет разорвать зависимость от России — иорданский политолог
2
«Перекресток мира» с односторонним движением: «Паст»
3
Антидемократическая репутация уже является всемирно известной: «Паст»
4
Кто будет управлять светофором «Перекрестка Мира»? «Паст»
5
Демонстрационный месседж: переполнена ли чаша терпения России: «Паст»