Գիտնականները բացահայտել են, թե ինչու է կետչուպն այդքան համեղ
ԼԱՅՖՃապոնացի հետազոտողները պարզել են, որ կեչուպով համեմված ուտելիքները ավելի համեղ են լինում և մեծացնում են ախորժակը։
Ուսումնասիրելով կետչուպի բաղադրությունը, հետազոտողները մատնացույց են արել նրա քաղցրությունը, որը էներգիա է հաղորդում։ Փորձագետների կարծիքով, մթերքի աղի համը ազդում է մարմնի բջիջների բնականոն գործունեության համար կարևոր էլեկտրոլիտների գործունեության վրա:
Այնուամենայնիվ, կետչուպում ամենակարևորը, ըստ ճապոնացի հետազոտողների, անորսալի համն է, որն ազդարարում է մթերքի անվտանգության և թունավոր նյութերի բացակայության մասին։
Ինչպես հայտնի է, կետչուպի բաղադրության մեջ մտնում է նատրիումի գլուտամատ, որի վերաբերյալ մի շարք հետազոտություններ են իրականացվում։
1
Amio Era․ Ամիօ բանկի ներդրումը կրթական համակարգում
2
Հարյուրավոր հասցեներում ջուր չի լինի՝ դեկտեմբերի 22-ին, 23-ին, 24-ին և 25-ին
3
Ո՞վ կդառնա Ամենայն հայոց կաթողիկոսը․ ու՞մ է աջակցում Անկարան
4
Զինծառայողներն ստանալու՞ են ամանորյա պարգևավճար
5
Զինվորը, ով սպանել էր տղամարդուն և բռնաբարել նրա կնոջը, ինքնասպան է եղել կալանավայրում



