Հակաքաղցկեղային սննդատեսակներ
ФОТОՄասնագետները բազմաթիվ ուսումնասիրությունների արդյունքում բացահայտել են, որ գոյություն ունեն որոշ սննդամթերքներ, որոնք կանխում են քաղցկեղի բջիջների զարգացումը, պակասեցնում են ազատ ռադիկալների ազդեցությունը, դրանով իսկ բացառելով հիվանդության կրկնությունը: Past.am-ն առաջարկում է նմանօրինակ մթերքների ցանկը.
Ազնվամորի

 Ազնվամորին շատ համեղ և անուշահոտ հատապտուղ է, հարուստ մանրաթելերով, հակաօքսիդանտներով: Այս հատապտղի հակաօքսիդանտը ունի քաղցկեղի բջիջները սպանելու հատկություն: Այդ հատկությունը պահպանվում է հատապտղի ցանկացած վիճակում՝ թարմ, սառեցրած, մուրաբայի տեսքով: 
Կարմիր խաղող

Այն ֆլավոնիդների և հակաօքսիդանտների աղբյուր է, որոնք ազատում են օրգանիզմն ազատ ռադիկալներից: Սակայն խաղողի իրական արժեքը, նրա մեջ պարունակվող ռեսվերատրոլն է, որի ազդեցությունից քաղցկեղի բջիջների աճը կանխվում է և նույնիսկ հետ աճ է նկատվում: 
Լոլիկ

Պարունակում է լիկոպեն, որը նվազեցնում է քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը և պարունակում է վիտամիններ A,C,E: Օգտակար են ոչ միայն թարմ լոլիկները այլև պատրաստվածները: 
Բրոկկոլի

 Պարունակում է ինդոլներ: Այս նյութը դուրս է բերում օրգանիզմից էստրոգեն հորմոնի ավելցուկը:
Կտավատի սերմ կամ յուղ

 Պարունակում է օմեգա-3 ճարպային թթուներ, որոնք նպաստում են կաթնագեղձի քաղցկեղի բջիջների պակասեցմանը: Կտավատի սերմը հարկավոր է մանրել, հակառակ դեպքում դրանք լրիվ չեն յուրացվում:
			
			
			
			
			
				
			
			
			
								
					1
					
					Возрождение под куполом: в Ереване открылась Tashir Arena
				
								
					2
					
					Британцы пытаются усилить свое влияние вокруг Армении: «Паст»
				
								
					3
					
					Трамп-младший посетит Армению: «Паст»
				
								
					4
					
					Власти хотят «продать» обществу предвыборную услугу за счет Самвела Карапетяна? «Паст»
				
								
					5
					
					Оксана Самойлова о разводе с Джиганом: Ему надо повзрослеть
				
							
			
			
		


