Շոկոլադի նոր «սուպեր» հատկությունը
ФОТО
Բրիտանացի գիտնականների վերջին շրջանում անցկացրաց հետազոտությունն ուրախացրեց շոկոլադի սիրահարներին:
Գիտական վերջին հետազոտությունների համաձայն, շոկոլադի գործածությունը օրգանիզմին ավելի շատ օգուտ է տալիս, քան մրգերինը:
Մասնագետները պնդում են, որ շոկոլադը պարունակում է ավելի շատ հակաօքսիդացնող նյութեր և ուրիշ կարևոր բաղադրիչներ, քան մրգերը և մրգային հյութերը: Եվ այդ տեսանկյունից ավելի օգտակար է:
Գիտնականները շեշտում են, որ խոսքը վերաբերում է առաջին հերթին սև շոկոլադին, որի բաղադրության մեջ պարունակվում է մինչև 60% կակաո- հատիկ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:





















































1
Азербайджан ждет распада Ирана через этнически-религиозные границы: «Паст»
2
Кому не по душе цифровая система, предназначенная для борьбы с теневой экономикой, и каково отношени...
3
По крайней мере, не исключено, что подобная кампания направляется и финансируется Азербайджаном: «Па...
4
Цены на нефть продолжают расти на опасениях по поводу поставок
5
Кричавший «Кочарян, преступник» был арестован спустя 7 лет по статье о пытках: «Паст»