Շոկոլադի նոր «սուպեր» հատկությունը
ՖՈՏՈ
Բրիտանացի գիտնականների վերջին շրջանում անցկացրաց հետազոտությունն ուրախացրեց շոկոլադի սիրահարներին:
Գիտական վերջին հետազոտությունների համաձայն, շոկոլադի գործածությունը օրգանիզմին ավելի շատ օգուտ է տալիս, քան մրգերինը:
Մասնագետները պնդում են, որ շոկոլադը պարունակում է ավելի շատ հակաօքսիդացնող նյութեր և ուրիշ կարևոր բաղադրիչներ, քան մրգերը և մրգային հյութերը: Եվ այդ տեսանկյունից ավելի օգտակար է:
Գիտնականները շեշտում են, որ խոսքը վերաբերում է առաջին հերթին սև շոկոլադին, որի բաղադրության մեջ պարունակվում է մինչև 60% կակաո- հատիկ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:





















































1
Ադրբեջանի ոստիկանությունը ծեծել, աչքերը հանել, ապա սպանել է 17-ամյա պատանուն
2
Հունիսի 17-18-ին տասնյակ հասցեներում ջուր չի լինի
3
Հունիսի 17-ին և 18-ին 24 ժամ ջուր չի լինելու
4
Դժբախտ դեպք՝ ԲԴԽ նախկին նախագահ Գագիկ Ջհանգիրյանի ընտանիքում
5
Առնվազն չի բացառվում, որ նման արշավն ուղղորդում և ֆինանսավորում է Ադրբեջանը. «Փաստ»