Շոկոլադի նոր «սուպեր» հատկությունը
PHOTOԲրիտանացի գիտնականների վերջին շրջանում անցկացրաց հետազոտությունն ուրախացրեց շոկոլադի սիրահարներին:

Գիտական վերջին հետազոտությունների համաձայն, շոկոլադի գործածությունը օրգանիզմին ավելի շատ օգուտ է տալիս, քան մրգերինը:

Մասնագետները պնդում են, որ շոկոլադը պարունակում է ավելի շատ հակաօքսիդացնող նյութեր և ուրիշ կարևոր բաղադրիչներ, քան մրգերը և մրգային հյութերը: Եվ այդ տեսանկյունից ավելի օգտակար է:

Գիտնականները շեշտում են, որ խոսքը վերաբերում է առաջին հերթին սև շոկոլադին, որի բաղադրության մեջ պարունակվում է մինչև 60% կակաո- հատիկ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Widest 5G Coverage, the Launch of the Uplay Platform, and the Integration of Cerillion: Ucom Summari...
2
Ucom and SunChild Launch the “Smart Birdwatching” Educational Program
3
Ucom and Armflix Present “13 Seconds” at KinoPark
4
Welcome to the ID booth: Big Christmas Market
5
AraratBank Supports Digitization of "Karin" Scientific Center Archive



