Շոկոլադով և խնձորով տորթ
ФОТОԲաղադրիչներ
կարագ – 200 գր
շաքարավազ – 190 գր
ձու – 4 հատ
վանիլին – 1 պտղունց
ալյուր – 200 գր
փխրեցուցիչ – 8 գր
դարչին – 1 ճ/գդ
կակաո – 2 ճ/գդ
ընկույզ – 80 գր
լիկյոր – 50 մլ
խնձոր – 3 հատ
Ջնարակի համար՝
շոկոլադ սև – 100 գր
սերուցք 30-35% յուղայնությամբ – 3 ճ/գդ
կարագ – 20 գր
Պատրաստման եղանակ
- Խնձորները խորանարդաձև կտրատում ենք, վրան լցնում լիկյորն ու 1 ժամով մի կողմ դնում:

- Պատրաստում ենք խմորը: Կարագը, շաքարավազն ու վանիլինը հարում ենք: Այնուհետև հատ առ հատ ավելացնում ենք ձվերը և փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը: Այս ամենից հետո լցնում ենք դարչինը, կակաոն ու նախօրոք մանրացրած ու տապակած ընկույզները: Զանգվածը լավ խառնում ենք և խմոր պատրաստում:

- Վերջում ավելացնում ենք լիկյորով խնձորները, խմորը լցնում յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 35-40 րոպե:

- Պատրաստում ենք ջնարակը: Շոկոլադը, սերուցքն ու կարագը գոլորշու վրա հալեցնում ենք այնքան, մինչև համասեռ զանգված ստանանք: Ջնարակը լցնում ենք խմորի վրա:

- Տորթը կարող ենք զարդարել ընկույզով կամ բեզեով, որի բաղադրատոմսը կարող եք գտնել այստեղ :

- Ահա և վերջ:

1
В Ханты-Мансийском автономном округе-Югре прошел медиатур для иностранных журналистов аккредитован...
2
Впервые гражданин РА был удостоен «Почетной грамоты» от президента РФ: «Паст»
3
Европейская помощь или вмешательство? Спешные шаги Калласа: «Паст»
4
Сделал предложение, или искусный «перевод», и..... по какому праву? «Паст»
5
Превращение Армении в часть мегапроектов должно стать задачей будущих национальных властей: «Паст»



