Շոկոլադով և խնձորով տորթ
PHOTO
Բաղադրիչներ
կարագ – 200 գր
շաքարավազ – 190 գր
ձու – 4 հատ
վանիլին – 1 պտղունց
ալյուր – 200 գր
փխրեցուցիչ – 8 գր
դարչին – 1 ճ/գդ
կակաո – 2 ճ/գդ
ընկույզ – 80 գր
լիկյոր – 50 մլ
խնձոր – 3 հատ
Ջնարակի համար՝
շոկոլադ սև – 100 գր
սերուցք 30-35% յուղայնությամբ – 3 ճ/գդ
կարագ – 20 գր
Պատրաստման եղանակ
- Խնձորները խորանարդաձև կտրատում ենք, վրան լցնում լիկյորն ու 1 ժամով մի կողմ դնում:
- Պատրաստում ենք խմորը: Կարագը, շաքարավազն ու վանիլինը հարում ենք: Այնուհետև հատ առ հատ ավելացնում ենք ձվերը և փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը: Այս ամենից հետո լցնում ենք դարչինը, կակաոն ու նախօրոք մանրացրած ու տապակած ընկույզները: Զանգվածը լավ խառնում ենք և խմոր պատրաստում:
- Վերջում ավելացնում ենք լիկյորով խնձորները, խմորը լցնում յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 35-40 րոպե:
- Պատրաստում ենք ջնարակը: Շոկոլադը, սերուցքն ու կարագը գոլորշու վրա հալեցնում ենք այնքան, մինչև համասեռ զանգված ստանանք: Ջնարակը լցնում ենք խմորի վրա:
- Տորթը կարող ենք զարդարել ընկույզով կամ բեզեով, որի բաղադրատոմսը կարող եք գտնել այստեղ :
- Ահա և վերջ:





















































1
Unibank Issued Preferred Shares with a Fixed Annual Dividend of 12%
2
Ucom’s Fixed Network Now Available in Yerevan's Silikyan District
3
UC Berkeley, Stanford, Visa Innovation Center and Much More: a Unique Opportunity for 10 Students fr...
4
Customer Appreciation Day at "Baghramyan" branch: IDBank
5
International Youth Day: AraratBank Ensures Participation of 260 Young People in Tent Camp