Շոկոլադով և խնձորով տորթ
ՖՈՏՈ
Բաղադրիչներ
կարագ – 200 գր
շաքարավազ – 190 գր
ձու – 4 հատ
վանիլին – 1 պտղունց
ալյուր – 200 գր
փխրեցուցիչ – 8 գր
դարչին – 1 ճ/գդ
կակաո – 2 ճ/գդ
ընկույզ – 80 գր
լիկյոր – 50 մլ
խնձոր – 3 հատ
Ջնարակի համար՝
շոկոլադ սև – 100 գր
սերուցք 30-35% յուղայնությամբ – 3 ճ/գդ
կարագ – 20 գր
Պատրաստման եղանակ
- Խնձորները խորանարդաձև կտրատում ենք, վրան լցնում լիկյորն ու 1 ժամով մի կողմ դնում:
- Պատրաստում ենք խմորը: Կարագը, շաքարավազն ու վանիլինը հարում ենք: Այնուհետև հատ առ հատ ավելացնում ենք ձվերը և փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը: Այս ամենից հետո լցնում ենք դարչինը, կակաոն ու նախօրոք մանրացրած ու տապակած ընկույզները: Զանգվածը լավ խառնում ենք և խմոր պատրաստում:
- Վերջում ավելացնում ենք լիկյորով խնձորները, խմորը լցնում յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 35-40 րոպե:
- Պատրաստում ենք ջնարակը: Շոկոլադը, սերուցքն ու կարագը գոլորշու վրա հալեցնում ենք այնքան, մինչև համասեռ զանգված ստանանք: Ջնարակը լցնում ենք խմորի վրա:
- Տորթը կարող ենք զարդարել ընկույզով կամ բեզեով, որի բաղադրատոմսը կարող եք գտնել այստեղ :
- Ահա և վերջ:





















































1
Հունիսի 17-18-ին տասնյակ հասցեներում ջուր չի լինի
2
Հունիսի 17-ին և 18-ին 24 ժամ ջուր չի լինելու
3
Դժբախտ դեպք՝ ԲԴԽ նախկին նախագահ Գագիկ Ջհանգիրյանի ընտանիքում
4
Հարյուրավոր հասցեներում գազ չի լինի՝ հունիսի 19-ին, 20-ին, 23-ին, 24-ին, 25-ին և 26-ին
5
Վանաձորում որդին մորը պատուհանից դուրս է նետել, ապա ինքն է նետվել ցած