Բժիշկները ձիթայուղի նոր օգտակար հատկություն են հայտնաբերել
ОБЩЕСТВО Չիկագոյի համալսարանի բժիշկներն օտարերկրացի գործընկերների հետ համատեղ պարզել են ձիթայուղի նոր օգտակար հատկությունը: Համապատասխան հետազոտությունը հրապարակվել Է Lipids in Health and Disease հանդեսում, տեղեկացնում Է «Արմենպրես»-ը:
Ձիթայուղի պարունակած հիդրօքսիտիրոզոլը, ինչպես ցույց են տվել մասնագետները, նվազեցնում Է կերակրի մեջ կենդանական ճարպերի չափից ավելի գործածության բացասական արդյունքը: Մասնավորապես, սույն նյութը հակաօքսիդիչ հատկություն ունի եւ պաշտպանական ներգործություն Է ունենում լյարդի, սրտի եւ գլխուղեղի վրա:
Մարդու օրգանիզմում ձիթայուղի պարունակած միացությունը մասնակցում Է երկարաշղթա կիսաչհագեցած ճարպաթթուների սինթեզին, որոնք կարեւոր դեր են խաղում արյունատար անոթների առողջության գործում:
1
Очередной митинг: чем недовольны сотрудники государственных структур? «Паст»
2
Почему власти «паникуют»? «Паст»
3
Тупик одностороннего мира: когда Армения говорит о будущем, а Азербайджан формирует поколение, полно...
4
Какие аудиозаписи и документы собирается опубликовать бывший министр обороны? «Паст»
5
Мишель Пфайффер говорит, что стала жить «более осмысленно» после того, как стала бабушкой



