Շոկոլադը և չիլի պղպեղն օգնում են ցերեկը պահպանել առույգությունը. Infobae
ՖՈՏՈՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Հարվարդի համալսարանի բժիշկները խորհուրդ են տվել ամենօրյա սննդակարգում ներառել մուգ շոկոլադ, բանան, հապալաս, խնձոր և չիլի պղպեղ: Նշված սննդամթերքները, նրանց խորին համոզմամբ, օգնում են պահպանել կենտրոնացումը և կայուն էներգիայի մակարդակը: Փորձագետների խոսքերը մեջբերում է Infobae պարբերականը:
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս մուգ շոկոլադն օգտագործել փոքր չափաբաժիններով: Այն պարունակում է սննդային մանրաթել, ինչպես նաև ֆլավոնոիդներ, կոֆեին և թեոբրոմին՝ առույգությանը և ճանաչողական գործառույթի պահպանմանը նպաստող նյութ:
Փորձագետները միաժամանակ խորհուրդ են տվել սննդակարգում ներառել բանան: Իր բնական շաքարների և բարդ ածխաջրերի շնորհիվ այն ապահովում են էներգիայի մատչելի աղբյուր:
Բժիշկները խորհուրդ են տալիս նաև պարբերաբար ուտել հապալաս, խնձոր և չիլի պղպեղ: Այդ սննդամթերքները հարուստ են հակաօքսիդանտներով (մասնավորապես՝ անտոցիանիններով), որոնք օգնում են բարելավել ուղեղի արյան շրջանառությունը, աջակցել մտքի պայծառությանը և բարձրացնել մտավոր ակտիվությունը: Խնձորը էներգիայի մակարդակը կայունացնող մանրաթել և իմունային համակարգն ամրապնդող C վիտամին է պարունակում:
Ըմպելիքների մեջ են նախընտրությունը պետք է տալ կանաչ թեյին և սովորական խմելլու ջրին:
«Կանաչ թեյը պարունակում է չափավոր քանակությամբ կոֆեին և L-թեանին, ամինաթթու, որը բարելավում է կենտրոնացումը՝ առանց տագնապի մակարդակը մեծացնելու: Այն միաժամանակ կատեխիններ է պարունակում՝ բջջային առողջությանը նպաստող և խրոնիկական հիվանդությունների առաջացման ռիսկը նվազեցնող հակաօքսիդանտներ»,- ընդգծում են Հարվարդի փորձագետները:
Հետևեք մեզ՝ այստեղ




















































