Հացը բորբոսից պաշտպանելու նոր միջոց
ФОТО
Շատ արտադրողներ հացի թարմությունը պահպանելու համար օգտագործում են կալցիումի պրոպիոնատ:
Բրազիլացի գիտնականները, սակայն, գտել են հացի մեջ բորբոսի աճը դանդաղեցնող բնական բաղադրիչ տարրեր:
Նրանք պատրաստել են ուտելի ժապավեն՝ օրեգանոյի բուսական յուղի և մեխակի հիմքով:
Այդ բույսերի հոտավետ նյութերը ճնշում են մանրէների և սնկերի զարգացումը:
Այդ տեխնոլոգիան թույլ է տալիս չկտրատված հացի կյանքը պահպանել ևս երկու շաբաթ:





















































1
Армении необходимо усилить меры по защите государственной границы — Артак Товмасян
2
Общественная организация «Диалог» - партнёр образовательной программы «Родом из Арцаха»
3
Отвергающий Пашиняна принял участие в мероприятии «Образование -это модно», а затем избил детей член...
4
«Labubu – сатана, уничтожает всё святое!», или как армянское общество снова воюет не с теми врагами ...
5
Армения находится под давлением, ей могут навязать любое решение Анкары