Հացը բորբոսից պաշտպանելու նոր միջոց
PHOTO
Շատ արտադրողներ հացի թարմությունը պահպանելու համար օգտագործում են կալցիումի պրոպիոնատ:
Բրազիլացի գիտնականները, սակայն, գտել են հացի մեջ բորբոսի աճը դանդաղեցնող բնական բաղադրիչ տարրեր:
Նրանք պատրաստել են ուտելի ժապավեն՝ օրեգանոյի բուսական յուղի և մեխակի հիմքով:
Այդ բույսերի հոտավետ նյութերը ճնշում են մանրէների և սնկերի զարգացումը:
Այդ տեխնոլոգիան թույլ է տալիս չկտրատված հացի կյանքը պահպանել ևս երկու շաբաթ:





















































1
Ameriabank's MyInvest Platform Gains Direct Access to AMXTrader Trading System
2
DIALOG Organization - Partner of the “Born in Artsakh” Program
3
Over AMD 12 Billion Provided by AraratBank in 2024 to Support the MSME Sector
4
Ucom’s General Director Joined the International CirculUP! Forum to Foster Circular Innovation in Ar...
5
IDBank Representative Joins the Editorial Board of Trade Finance Global