Ճարպակալումը կարող է ուղեղի հյուծման պատճառ դառնալ
ЛАЙФՃարպերի անհամաչափ օգտագործումն ընդամենը մի քանի օրվա ընթացքում կարող է հանգեցնել նրան, որ ուղեղին հասնող գլյուկոզայի մակարդակն էականորեն իջնի: Իրավիճակը շտկելու համար կարող է մի քանի շաբաթ պահանջվել:
Նման եզրակացության են եկել գերմանացի գիտնականները: Նրանք փորձարկումներ են անցկացնել լաբորատոր մկների վրա՝ նրանց համար բարձր կալորիական դիետա մշակելով:
Գլյուկոզայի պակասը լրացնելու համար ավելի քան 4 շաբաթ է պահանջվել:
Հաշվի առնելով այս հետազոտության արդյունքները՝ գիտնականները խորհուրդ են տալիս զերծ մնալ ճարպոտ սննդի օգտագործումից:
1
«Это не нейтралитет, это лицемерие»: Ваге Акопян - Европейскому Союзу: «Паст»
2
Почему власти «паникуют»? «Паст»
3
Очередной митинг: чем недовольны сотрудники государственных структур? «Паст»
4
Какие аудиозаписи и документы собирается опубликовать бывший министр обороны? «Паст»
5
А к Вагаршаку Арутюняну у правоохранительных органов нет вопросов? «Паст»



