Ճարպակալումը կարող է ուղեղի հյուծման պատճառ դառնալ
LIFEՃարպերի անհամաչափ օգտագործումն ընդամենը մի քանի օրվա ընթացքում կարող է հանգեցնել նրան, որ ուղեղին հասնող գլյուկոզայի մակարդակն էականորեն իջնի: Իրավիճակը շտկելու համար կարող է մի քանի շաբաթ պահանջվել:
Նման եզրակացության են եկել գերմանացի գիտնականները: Նրանք փորձարկումներ են անցկացնել լաբորատոր մկների վրա՝ նրանց համար բարձր կալորիական դիետա մշակելով:
Գլյուկոզայի պակասը լրացնելու համար ավելի քան 4 շաբաթ է պահանջվել:
Հաշվի առնելով այս հետազոտության արդյունքները՝ գիտնականները խորհուրդ են տալիս զերծ մնալ ճարպոտ սննդի օգտագործումից:
1
Arca National Payment System, Bank of Georgia and Ameriabank Signed a Memorandum of Understanding
2
Firebird, Inc. Secures U.S. Export License and Announces Dell Technologies as a Technology Partner, ...
3
“Armenian potential in Spain: Arman Mayilyan as a guest on the ‘Armenian Diaspora Communities’ progr...
4
Final Results of the 20th Annual International Microelectronics Olympiad Announced
5
Solar Power is Generated in Kechut Community Through the Efforts of
Ucom and SunChild



