Սպանախով և պանրով շերտավոր կարկանդակ Զատիկի համար
ЛАЙФԲաղադրությունը`
Շերտավոր խմոր 1կգ
Խաշած սպանախ 500 գրամ
Քերած պանիր 100 գրամ
Ֆետա պանիր 100 գրամ
Ձու 1 հատ
Ձվի դեղնուց 1 հատ
Քունջութ կամ մեխակ 1-2ճաշի գդալ:
Պատրաստման եղանակը`
Սառեցված խմորը դնել սենյակային ջերմաստիճանում, որպեսզի հալչի: Կարկանդակի համար ավելի լավ է օգտագործել ռուլոնով փաթաթված շերտավոր խմոր, որպեսզի գրտնակով բացելու անհրաժեշտություն չլինի: Լավ քամել խաշված սպանախի ավելորդ ջուրը, ապա վրան կոտրել 1ձու, վրան լցնել քերած պանիրը, կտորներով կտրատված ֆետա պանիրը, համեմել աղ և պղպեղով: Բացել խմորը, բաժանել 4 կամ 5 երկար ժապավենների: Ամեն ժապավենի վրա հավասարաչափ լցնել սպանախով զանգվածը, ապա մատերով իրար կպցնել ժապավենների աջ և ձախ կողմերը՝ չմոռանալով մատները ալյուրոտել այդ ընթացքում: Կլոր ձևամանի մեջ պարուրաձև շարել լցոնված ժապավենները՝ միացնելով մի ժապավենի ծայրը մյուսին: Վրան քսել ձվի դեղնուցը, ապա շաղ տալ քունջութը: Եփել ջեռոցում 20-25րոպե 180աստիճանում մինչև կարկանդակի կարմրելը: Կարևոր է նաև իմանալ, որ եթե օգտագործեք խմորիչով շերտավոր խմոր, ապա կարկանդակի վրայի շերտը կլինի փափուկ, իսկ առանց խմորիչի դեպքում՝ խրթխրթան:
1
«Это не нейтралитет, это лицемерие»: Ваге Акопян - Европейскому Союзу: «Паст»
2
Очередной митинг: чем недовольны сотрудники государственных структур? «Паст»
3
Почему власти «паникуют»? «Паст»
4
Какие аудиозаписи и документы собирается опубликовать бывший министр обороны? «Паст»
5
А к Вагаршаку Арутюняну у правоохранительных органов нет вопросов? «Паст»



