Խնձորը նվազեցնում է ինֆարկտի վտանգը
ЛАЙФShabat.am-ը գրում է.
Գիտնականներն ուսումնասիրությունների արդյունքում եկել են այն եզրահանգման, որ խնձորը մրգերի շարքում առանձնանում է իր օգտակար հատկություններով: Այն նվազեցնում է ինֆարկտը:
Խնձորը պարունակում է մեծ թվով վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ, որոնք դրական ազդեցություն են ունենում մարսողական համակարգի, ինչպես նաև արյան շրջանառության համար:
Գիտնականների պնդմամբ այն մարդիկ, ովքեր խնդիրներ ունեն սրտի հետ պետք է խնձորի բնական հյութը ներառեն իրենց ամենօրյա սննդակարգի մեջ: Այսպիսի եզրահանգման եկել են Օքսֆորդի համալսարանի գիտնականների խումբ:
Ըստ նրանց` առավել լավ կլինի, եթե խնձորի հյութն ըմպեն առանց շաքարավազի և ջրի հավելման, որպեսզի այն լինի առավել բնական և առավել շատ օգուտ տա:
1
«Это не нейтралитет, это лицемерие»: Ваге Акопян - Европейскому Союзу: «Паст»
2
Очередной митинг: чем недовольны сотрудники государственных структур? «Паст»
3
Почему власти «паникуют»? «Паст»
4
Какие аудиозаписи и документы собирается опубликовать бывший министр обороны? «Паст»
5
А к Вагаршаку Арутюняну у правоохранительных органов нет вопросов? «Паст»



