Խնձորը նվազեցնում է ինֆարկտի վտանգը
LIFEShabat.am-ը գրում է.
Գիտնականներն ուսումնասիրությունների արդյունքում եկել են այն եզրահանգման, որ խնձորը մրգերի շարքում առանձնանում է իր օգտակար հատկություններով: Այն նվազեցնում է ինֆարկտը:
Խնձորը պարունակում է մեծ թվով վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ, որոնք դրական ազդեցություն են ունենում մարսողական համակարգի, ինչպես նաև արյան շրջանառության համար:
Գիտնականների պնդմամբ այն մարդիկ, ովքեր խնդիրներ ունեն սրտի հետ պետք է խնձորի բնական հյութը ներառեն իրենց ամենօրյա սննդակարգի մեջ: Այսպիսի եզրահանգման եկել են Օքսֆորդի համալսարանի գիտնականների խումբ:
Ըստ նրանց` առավել լավ կլինի, եթե խնձորի հյութն ըմպեն առանց շաքարավազի և ջրի հավելման, որպեսզի այն լինի առավել բնական և առավել շատ օգուտ տա:
1
Arca National Payment System, Bank of Georgia and Ameriabank Signed a Memorandum of Understanding
2
Firebird, Inc. Secures U.S. Export License and Announces Dell Technologies as a Technology Partner, ...
3
“Armenian potential in Spain: Arman Mayilyan as a guest on the ‘Armenian Diaspora Communities’ progr...
4
Final Results of the 20th Annual International Microelectronics Olympiad Announced
5
Solar Power is Generated in Kechut Community Through the Efforts of
Ucom and SunChild



