Օրվա բաղադրատոմսը. Մեղրով տորթ
ЛАЙФcooks.am-ը գրում է.
Բաղադրիչներ
մեղր – 150գր
ձու – 3 հատ
շաքարավազ – 100գր
կարագ – 100գր
ալյուր – 350 գր
սոդա – 1,5 թ/գդ
թթվասեր – 500 գր
խտացրած կաթ եփված – 1 տուփ
Պատրաստման եղանակ
- Հարում ենք ձուն։

- Ձվի վրա ավելացնում ենք մեղրը, շաքարավազն ու կարագը։ Ստացված զանգվածը դնում ենք գոլորշու վրա և խառնում մինչև ստացվի համասեռ զանգված։

- Ավելացնում ենք սոդան։

- Ավելացնում ենք ալյուրը։

- Ապա հարում ենք ստացված զանգվածը: Պետք է ստացվի թույլ և կպչուն խմոր:

- Պերգամենտային թղթի վրա շրջան ենք գծում, 2-3 գդալ խմոր ենք լցնում շրջանի մեջ, ապա ջրում թրջած գդալով կամ դանակով տարածում ենք խմորը շրջանի մեջ։

- Դնում ենք բլիթները ջեռոցի մեջ ու թխում յուրաքանչյուրը 5-7 րոպե 200 աստիճանում։ Այնուհետև տաք վիճակում առանձնանում ենք բլիթները թղթից։

- Կրեմի համար հարում ենք խտացրած կաթը և աստիճանաբար ավելացնում թթվասերը։

- Եթե խտացրած կաթը շատ ջրիկ է, և կրեմը թույլ է ստացվել, տեղափոխում ենք սառնարան 30րոպեով, որպեսզի պնդանա։

- Բլիթները պատում ենք կրեմի հաստ շերտով։
Տորթը կարելի է ձևամանի մեջ հավաքել, որ ոչինչ չթափվի և կոկիկ լինի։
- Տորթը սառելուց հետո ձևամանի միջից հանում ենք։ Այն կարելի է դասական ձևով զարդարել. կրեմով և ավելացած բլիթների փշրանքով պատել։

- Կարող ենք այն զարդարել նաև շոկոլադե կրեմով և մանրացրած գետնանուշով:

- Պատրաստի տորթը տեղափոխում ենք սառնարան 24 ժամով, ապա հանում ենք, կտրում և մատուցում այն:

Այսպիսի մեղրով տորթ կարող եք պատրաստել նաև ձեռքի տակ եղած ցանկացած կրեմով. օրինակ խտացրած կաթով ու կարագով, եփած կրեմով և այլն:)
1
«Это не нейтралитет, это лицемерие»: Ваге Акопян - Европейскому Союзу: «Паст»
2
Очередной митинг: чем недовольны сотрудники государственных структур? «Паст»
3
Почему власти «паникуют»? «Паст»
4
Какие аудиозаписи и документы собирается опубликовать бывший министр обороны? «Паст»
5
А к Вагаршаку Арутюняну у правоохранительных органов нет вопросов? «Паст»



