Դեն մի նետեք ձմերուկի կեղևը. ահա՝ ինչու
ЛАЙФLife.panorama.am-ը գրում է.
Ձմերուկը ամենահամեղ, թարմ և օգտակար մթերքներից է: Եվ երբ մեր սեղանին ձմերուկ է դրված, մենք ուտում ենք միայն կարմիր մասը, իսկ կանաչ կեղևը նետում ենք աղբը: Սակայն այս հարցում սխալվում ենք:
Դեն նետելով կեղևը դուք զրկում եք ձեզ բոլոր օգտակար հատկությունները ստանալուց: Ձմերուկի կեղևի մեջ պարունակվում են մեծ քնաակությամբ B և C վիտամիններ:
Բացի այդ վերջին գիտական հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ձմերուկի կեղևում պարունակում են մեծ քանակությամբ ամինաթթուներ և ցիտրուլին, ինչը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Օրգանիզմում ցիտրուլինը դառնում է արգանին, ինչը շատ կարևոր է առողջության և արյան շրջանառության համար:
Ձմերուկի կեղևը սնունդի մեջ կարելի է օգտագործել բլենդերի մեջ հարելուց հետո: Այս ըմպելիքը կարող է դառնալ ձեր սիրելի առողջարար հյութը:
1
«Это не нейтралитет, это лицемерие»: Ваге Акопян - Европейскому Союзу: «Паст»
2
Очередной митинг: чем недовольны сотрудники государственных структур? «Паст»
3
Почему власти «паникуют»? «Паст»
4
Какие аудиозаписи и документы собирается опубликовать бывший министр обороны? «Паст»
5
А к Вагаршаку Арутюняну у правоохранительных органов нет вопросов? «Паст»



