Դեն մի նետեք ձմերուկի կեղևը. ահա՝ ինչու
LIFELife.panorama.am-ը գրում է.
Ձմերուկը ամենահամեղ, թարմ և օգտակար մթերքներից է: Եվ երբ մեր սեղանին ձմերուկ է դրված, մենք ուտում ենք միայն կարմիր մասը, իսկ կանաչ կեղևը նետում ենք աղբը: Սակայն այս հարցում սխալվում ենք:
Դեն նետելով կեղևը դուք զրկում եք ձեզ բոլոր օգտակար հատկությունները ստանալուց: Ձմերուկի կեղևի մեջ պարունակվում են մեծ քնաակությամբ B և C վիտամիններ:
Բացի այդ վերջին գիտական հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ձմերուկի կեղևում պարունակում են մեծ քանակությամբ ամինաթթուներ և ցիտրուլին, ինչը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Օրգանիզմում ցիտրուլինը դառնում է արգանին, ինչը շատ կարևոր է առողջության և արյան շրջանառության համար:
Ձմերուկի կեղևը սնունդի մեջ կարելի է օգտագործել բլենդերի մեջ հարելուց հետո: Այս ըմպելիքը կարող է դառնալ ձեր սիրելի առողջարար հյութը:
1
Arca National Payment System, Bank of Georgia and Ameriabank Signed a Memorandum of Understanding
2
Firebird, Inc. Secures U.S. Export License and Announces Dell Technologies as a Technology Partner, ...
3
“Armenian potential in Spain: Arman Mayilyan as a guest on the ‘Armenian Diaspora Communities’ progr...
4
Final Results of the 20th Annual International Microelectronics Olympiad Announced
5
STEM Acceleration Award 2025 Held with Idram’s Support



