Աղցան «Ուզբեկական»
ЛАЙФ- միս տավարի - 500 գր
- բողկ - 300 գր
- սոխ - 100 գր
- մայոնեզ - 4-5 ճ/գ
- պղպեղ սև հատիկավոր - 4- 5 հատ
- դափնու տերև (лавровый лист) - 2 հատ
- աղ - ըստ ճաշակի
- բուսայուղ
Պատրաստման եղանակ
- Հատիկավոր պղպեղն ու դափնու տերևը լցնում ենք ջրով լի կաթսայի մեջ, ավելացնում ենք տավարի միսն ու 1-2 ժամ եփում ենք:
- Սոխը մաքրում ու կիսալուսնաձև կտրատում ենք:
- 5-10 րոպե տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ:
- Տավարի միսը փոքրիկ, երկարավուն կտորների ենք բաժանում:
- Բողկը մաքրում ու անցկացնում ենք քերիչով:
- Տավարի միսը, բողկը, տապակած սոխը լցնում ենք աղցանամանի մեջ: Համեմում ենք աղով, ավելացնում ենք մայոնեզն ու լավ խառնում ենք:
- Հյութեղ ու անչափ համեղ աղցանը պատրաստ է:
Համեղ ու հագեցնող աղցան մսով, որը շատ դուր կգա հատկապես տղամարդկանց:





















































1
60-летний юбилей в тюрьме: Особенность «Армении во времена Никола»: «Паст»
2
Власти уходят от ответа: кто будет контролировать азербайджанский транзит? «Паст»
3
Сотрудничество стран ЕАЭС в сфере туризма может стать катализатором экономического роста — Лусине Ба...
4
Мы чтим память тех, кто покоится на Холме Чести и тем самым оберегаем нашу Армению․ Андраник Никогос...
5
«Фактически мы имеем дело с сокрытием преступления»: «Паст»