Ամեն ինչ մասուրի մասին
ФОТОPast.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում ամեն ինչ՝ մասուրի մասին.
Մասնագետները պնդում են, որ մասուրի օգտակար հատկությունները պահպանելու համար այն հավաքում են մինչև ցրտահարվելը, երբ նրա գույնը դառնում է կարմրա-նարնջագույն և քանի դեռ պտուղները պինդ են:

Չորացրած պտուղները լավ հումք են վիտամինային ըմպելիքի համար: Այդ ըմպելիքի 1-2 բաժակը ձմռանը հնարավորություն կտա խուսափել ավիտամինոզից: Մասուրի պտուղները հարուստ են վիտամին C-ով և ունեն ուժեղ մանրէասպան հատկություն:

Մասուրի յուղը ունի բուժիչ հատկություններ քանի որ պարունակում է վիտամին C, վիտամիններ B, E, P խմբերի, կարոտին (վիտամին A): Այն բարենպաստ է ազդում օրգանիզմի ընդհանուր վիճակի վրա, խթանում է բջիջների վերականգնումը և հորմոնների արտադրությունը, ամրացնում է անոթների պատերը, ազդում է ածխաջրային և հանքային փոխանակման վրա:

Մասուրի պտուղները կարող են օգտագործվել օշարակներ և թուրմ պատրաստելու համար, որոնք օգտակար են շաքարախտով հիվանդներին, ֆիզիկական և մտավոր գերհոգնածության ժամանակ:
1
Сегодня - премьер-министр, завтра - бывший, а Церковь вечна: «Паст»
2
Сделал предложение, или искусный «перевод», и..... по какому праву? «Паст»
3
Цена «дружбы» ЕС: санкции против России, или экономические потери для Армении? «Паст»
4
«Дорожная карта» отстранения Пашиняна, по словам Эдмона Марукяна: «Паст»
5
Превращение Армении в часть мегапроектов должно стать задачей будущих национальных властей: «Паст»



