Ամեն ինչ մասուրի մասին
ФОТОPast.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում ամեն ինչ՝ մասուրի մասին.
Մասնագետները պնդում են, որ մասուրի օգտակար հատկությունները պահպանելու համար այն հավաքում են մինչև ցրտահարվելը, երբ նրա գույնը դառնում է կարմրա-նարնջագույն և քանի դեռ պտուղները պինդ են:

Չորացրած պտուղները լավ հումք են վիտամինային ըմպելիքի համար: Այդ ըմպելիքի 1-2 բաժակը ձմռանը հնարավորություն կտա խուսափել ավիտամինոզից: Մասուրի պտուղները հարուստ են վիտամին C-ով և ունեն ուժեղ մանրէասպան հատկություն:

Մասուրի յուղը ունի բուժիչ հատկություններ քանի որ պարունակում է վիտամին C, վիտամիններ B, E, P խմբերի, կարոտին (վիտամին A): Այն բարենպաստ է ազդում օրգանիզմի ընդհանուր վիճակի վրա, խթանում է բջիջների վերականգնումը և հորմոնների արտադրությունը, ամրացնում է անոթների պատերը, ազդում է ածխաջրային և հանքային փոխանակման վրա:

Մասուրի պտուղները կարող են օգտագործվել օշարակներ և թուրմ պատրաստելու համար, որոնք օգտակար են շաքարախտով հիվանդներին, ֆիզիկական և մտավոր գերհոգնածության ժամանակ:
1
Возрождение под куполом: в Ереване открылась Tashir Arena
2
Британцы пытаются усилить свое влияние вокруг Армении: «Паст»
3
Трамп-младший посетит Армению: «Паст»
4
Власти хотят «продать» обществу предвыборную услугу за счет Самвела Карапетяна? «Паст»
5
Наша Церковь вынуждена защищаться от преследований на территории нашей страны: «Паст»



