Ամեն ինչ մասուրի մասին
PHOTOPast.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում ամեն ինչ՝ մասուրի մասին.
Մասնագետները պնդում են, որ մասուրի օգտակար հատկությունները պահպանելու համար այն հավաքում են մինչև ցրտահարվելը, երբ նրա գույնը դառնում է կարմրա-նարնջագույն և քանի դեռ պտուղները պինդ են:

Չորացրած պտուղները լավ հումք են վիտամինային ըմպելիքի համար: Այդ ըմպելիքի 1-2 բաժակը ձմռանը հնարավորություն կտա խուսափել ավիտամինոզից: Մասուրի պտուղները հարուստ են վիտամին C-ով և ունեն ուժեղ մանրէասպան հատկություն:

Մասուրի յուղը ունի բուժիչ հատկություններ քանի որ պարունակում է վիտամին C, վիտամիններ B, E, P խմբերի, կարոտին (վիտամին A): Այն բարենպաստ է ազդում օրգանիզմի ընդհանուր վիճակի վրա, խթանում է բջիջների վերականգնումը և հորմոնների արտադրությունը, ամրացնում է անոթների պատերը, ազդում է ածխաջրային և հանքային փոխանակման վրա:

Մասուրի պտուղները կարող են օգտագործվել օշարակներ և թուրմ պատրաստելու համար, որոնք օգտակար են շաքարախտով հիվանդներին, ֆիզիկական և մտավոր գերհոգնածության ժամանակ:
1
EBRD lends US$ 40 million to Acba bank for youth-led firms in Armenia
2
Unibank Became a Member of BAFT
3
Heading Into 2026 at Ucom Speed։ New Year Offers Are Now Live
4
Ucom Promotes Space Engineering Education
5
AxelMondrian Wins Three Major International Awards for Branding, PR and Film Production in 2025



