Ամեն ինչ մասուրի մասին
PHOTO
Past.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում ամեն ինչ՝ մասուրի մասին.
Մասնագետները պնդում են, որ մասուրի օգտակար հատկությունները պահպանելու համար այն հավաքում են մինչև ցրտահարվելը, երբ նրա գույնը դառնում է կարմրա-նարնջագույն և քանի դեռ պտուղները պինդ են:

Չորացրած պտուղները լավ հումք են վիտամինային ըմպելիքի համար: Այդ ըմպելիքի 1-2 բաժակը ձմռանը հնարավորություն կտա խուսափել ավիտամինոզից: Մասուրի պտուղները հարուստ են վիտամին C-ով և ունեն ուժեղ մանրէասպան հատկություն:

Մասուրի յուղը ունի բուժիչ հատկություններ քանի որ պարունակում է վիտամին C, վիտամիններ B, E, P խմբերի, կարոտին (վիտամին A): Այն բարենպաստ է ազդում օրգանիզմի ընդհանուր վիճակի վրա, խթանում է բջիջների վերականգնումը և հորմոնների արտադրությունը, ամրացնում է անոթների պատերը, ազդում է ածխաջրային և հանքային փոխանակման վրա:

Մասուրի պտուղները կարող են օգտագործվել օշարակներ և թուրմ պատրաստելու համար, որոնք օգտակար են շաքարախտով հիվանդներին, ֆիզիկական և մտավոր գերհոգնածության ժամանակ:





















































1
UC Berkeley, Stanford, Visa Innovation Center and Much More: a Unique Opportunity for 10 Students fr...
2
Ucom’s Fixed Network Now Available in Yerevan's Silikyan District
3
International Youth Day: AraratBank Ensures Participation of 260 Young People in Tent Camp
4
Over the clouds with AraratBank's Mastercard World Travel Card
5
Customer Appreciation Day at "Baghramyan" branch: IDBank