Ամեն ինչ մայոնեզի մասին
ЛАЙФՄայոնեզի մասին տարատեսակ առասպելներ են տարածվախ: Մարդիկ ավելի շատ խոսում են դրա վնասակարության մասին: Ֆրանսիական ծագում ունեցող այս սոուսը վաղուց արդեն դարձել է ինքնուրույն կերակրատեսակ: Սակայն արդյո՞ք այն օգտակար է օրգանիզմին. կօգնի պարզել Past.am-ը:

Մասնագետները պնդում են, որ սովորաբար քիչ կալորիականություն ունեցող մայոնեզների խառնուրդին (իսկ հիմա արտադրում են միայն այդպիսինները) ջուր են ավելացնում, իսկ թարմ ձվի դեղնուցի փոխարեն օգտագործում են ձվի փոշի:

Եվ քանի որ, յուղը ջրի և ձվի փոշու հետ դժվար է միանում, ապա խառնուրդին ավելացնում են նաև ամրացնող և համասեռ դարձնող քիմիական նյութեր: Այդ նյութերի շնորհիվ էլ մայոնեզը դառնում է կաթնագույն, այլ ոչ թե կիսաթափանցիկ մեղրագույն, ինչպիսին պետք է լինի իսկական մայոնեզը:
1
Британские ученые разработали алмазный источник энергии, который работает 6000 лет
2
«Россия и Армения укрепляют стратегическое сотрудничество через новый железнодорожный маршрут»
3
Скандал вокруг Севана: почему даже сторонники Пашиняна не смогли промолчать? «Паст»
4
«Добровольцы» для выполнения прихотей властей: «Паст»
5
В медучреждениях Еревана лечатся 9 студентов, пострадавших при ДТП близ Агарцина



