Սուշիից առաջացող հիմնական վտանգները
ФОТОԳիտնականները պնդում են, որ կարմիր ձկան մեջ մեթիլսնդիկի բարձր մակարդակ կա, որը վտանգավոր թույն է: Սուշին գուրմաններին գրավում է ոչ միայն յուրահատուկ համով, այլեւ «Օմեգա-3» ճարպաթթուների մեծ քանակով, որի առկայությունն օգտակար է ուղեղի աշխատանքին, ինչպես նաեւ օրգանիզմն ազատում է խոլեսթերինից: Սակայն գիտնականներն ահազանգ են հնչեցնում:

Մեթիլսնդիկը կարմիր ձկան օրգանիզմում գտնվող նյութ է, որը կարող է օրգանիզմում լուրջ սրտանոթային խնդիրներ առաջացնել, անգամ բերել Մինամատի հիվանդության, որի ախտանիշներն են լսողության եւ տեսողության խանգարումները, գիտակցության հետ կապված խնդիրները:

Այդ պատճառով գիտնականները խորհուրդ չեն տալիս շատ հաճախ սուշի օգտագործել:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Европейская помощь или вмешательство? Спешные шаги Калласа: «Паст»
2
В Ханты-Мансийском автономном округе-Югре прошел медиатур для иностранных журналистов аккредитован...
3
Впервые гражданин РА был удостоен «Почетной грамоты» от президента РФ: «Паст»
4
«Рубинян был тем, кто варил мне кофе»: «Паст»
5
Очередная неудача Никола Пашиняна: «Паст»



