Սուշիից առաջացող հիմնական վտանգները
ФОТО
Գիտնականները պնդում են, որ կարմիր ձկան մեջ մեթիլսնդիկի բարձր մակարդակ կա, որը վտանգավոր թույն է: Սուշին գուրմաններին գրավում է ոչ միայն յուրահատուկ համով, այլեւ «Օմեգա-3» ճարպաթթուների մեծ քանակով, որի առկայությունն օգտակար է ուղեղի աշխատանքին, ինչպես նաեւ օրգանիզմն ազատում է խոլեսթերինից: Սակայն գիտնականներն ահազանգ են հնչեցնում:
Մեթիլսնդիկը կարմիր ձկան օրգանիզմում գտնվող նյութ է, որը կարող է օրգանիզմում լուրջ սրտանոթային խնդիրներ առաջացնել, անգամ բերել Մինամատի հիվանդության, որի ախտանիշներն են լսողության եւ տեսողության խանգարումները, գիտակցության հետ կապված խնդիրները:
Այդ պատճառով գիտնականները խորհուրդ չեն տալիս շատ հաճախ սուշի օգտագործել:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:





















































1
Азербайджан ждет распада Ирана через этнически-религиозные границы: «Паст»
2
Кричавший «Кочарян, преступник» был арестован спустя 7 лет по статье о пытках: «Паст»
3
Цены на нефть продолжают расти на опасениях по поводу поставок
4
Ожидаются новые «правовые» давления и преследования по политическим мотивам: «Паст»
5
Первопрестольный Святой Эчмиадзин выступил с заявлением