Սուշիից առաջացող հիմնական վտանգները
PHOTO
Գիտնականները պնդում են, որ կարմիր ձկան մեջ մեթիլսնդիկի բարձր մակարդակ կա, որը վտանգավոր թույն է: Սուշին գուրմաններին գրավում է ոչ միայն յուրահատուկ համով, այլեւ «Օմեգա-3» ճարպաթթուների մեծ քանակով, որի առկայությունն օգտակար է ուղեղի աշխատանքին, ինչպես նաեւ օրգանիզմն ազատում է խոլեսթերինից: Սակայն գիտնականներն ահազանգ են հնչեցնում:
Մեթիլսնդիկը կարմիր ձկան օրգանիզմում գտնվող նյութ է, որը կարող է օրգանիզմում լուրջ սրտանոթային խնդիրներ առաջացնել, անգամ բերել Մինամատի հիվանդության, որի ախտանիշներն են լսողության եւ տեսողության խանգարումները, գիտակցության հետ կապված խնդիրները:
Այդ պատճառով գիտնականները խորհուրդ չեն տալիս շատ հաճախ սուշի օգտագործել:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:





















































1
Unibank Issued Preferred Shares with a Fixed Annual Dividend of 12%
2
Inecobank and The Bank of New York Mellon mark the launch of a partnership to expand international t...
3
Idram Junior: The best companion for your child
4
Customer Appreciation Day at "Baghramyan" branch: IDBank
5
School purchases are more profitable with Idram&IDBank