Գիտնականները բողկը «սուպեր» մթերք են համարել
ЛАЙФ
Վերջին շրջանում անցկացված հետազոտութհունների և գիտափորձերի արդյունքների վրա հիմնվելով, գիտնականները խորհուրդ են տալիս կարմիր բողկ ուտել, քանի որ իր հատկությունների շնորհիվ այն լավագույն մթերքի կոչմանն է արժանացել: Այս մասին հաղորդում է Mail Online-ը:
Սննդակարգում բողկի հաճախակի օգտագործումը կարող է օգնել հազի, արյան բարձր ճնշման և ցածր դիմադրողականության դեպքում: Կարմիր բողկում առկա ֆիտոքիմիական միացությունների բաղադրությունը նաև հակաքաղցկեղային ազդեցություն է ունենում:
Բացի այդ, այն հարուստ է վիտամին C-ով և կալիումով, իսկ մանրաթելի պարունակության շնորհիվ բանջարեղենն օգտակար է նաև շաքարախտով և ստամոքսաաղիքային խնդիրներով տառապող մարդկանց համար:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:





















































1
60-летний юбилей в тюрьме: Особенность «Армении во времена Никола»: «Паст»
2
Власти уходят от ответа: кто будет контролировать азербайджанский транзит? «Паст»
3
Сотрудничество стран ЕАЭС в сфере туризма может стать катализатором экономического роста — Лусине Ба...
4
Мы чтим память тех, кто покоится на Холме Чести и тем самым оберегаем нашу Армению․ Андраник Никогос...
5
«Фактически мы имеем дело с сокрытием преступления»: «Паст»