Գիտնականները բողկը «սուպեր» մթերք են համարել
LIFEՎերջին շրջանում անցկացված հետազոտութհունների և գիտափորձերի արդյունքների վրա հիմնվելով, գիտնականները խորհուրդ են տալիս կարմիր բողկ ուտել, քանի որ իր հատկությունների շնորհիվ այն լավագույն մթերքի կոչմանն է արժանացել: Այս մասին հաղորդում է Mail Online-ը:

Սննդակարգում բողկի հաճախակի օգտագործումը կարող է օգնել հազի, արյան բարձր ճնշման և ցածր դիմադրողականության դեպքում: Կարմիր բողկում առկա ֆիտոքիմիական միացությունների բաղադրությունը նաև հակաքաղցկեղային ազդեցություն է ունենում:

Բացի այդ, այն հարուստ է վիտամին C-ով և կալիումով, իսկ մանրաթելի պարունակության շնորհիվ բանջարեղենն օգտակար է նաև շաքարախտով և ստամոքսաաղիքային խնդիրներով տառապող մարդկանց համար:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Widest 5G Coverage, the Launch of the Uplay Platform, and the Integration of Cerillion: Ucom Summari...
2
Ucom and SunChild Launch the “Smart Birdwatching” Educational Program
3
From idea to implementation: Ameriabank Presents the Programs Implemented under My Ameria, My Armen...
4
Welcome to the ID booth: Big Christmas Market
5
AraratBank Supports Digitization of "Karin" Scientific Center Archive



