Խնձորը մարսողության կարգավորման դարման
ФОТО
Խնձորն իր մեջ այնպիսի նյութեր է պարունակում, որոնք կարգավորում են աղիների և լյարդի գործունեությունը։ Նման եզրակացության են հանգել գիտնականները:
Կատարված հետազոտության համաձայն՝ խնձորի պարբերաբար օգտագործումը կարող է կարգավորել աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը, ազատել փորկապությունից, լավացնել ախորժակը և նվազեցնել լեղապարկի քարային հիվանդությունները:
Խնձորում պարունակվող քլորոգենային թթուն կարգավորում է լյարդի աշխատանքը։ Գինու, կիտրոնի և խնձորի թթուները դադարեցնում են փտման գործընթացն աղիներում, իսկ պեկտինն օրգանիզմից դուրս է բերում ծանր մետաղներն ու թունավոր նյութերը:
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս առավոտյան` ուտելուց 20 րոպե առաջ, 1-2 խնձոր ուտել կամ ըմպել խնձորի թարմ քամած հյութ:
Նյութը հրապարկման պատրաստեց Past.am-ը:





















































1
Азербайджан ждет распада Ирана через этнически-религиозные границы: «Паст»
2
Кричавший «Кочарян, преступник» был арестован спустя 7 лет по статье о пытках: «Паст»
3
Цены на нефть продолжают расти на опасениях по поводу поставок
4
Отвергающий Пашиняна принял участие в мероприятии «Образование -это модно», а затем избил детей член...
5
Самвел Карапетян меняет внутриполитический статус-кво Армении: «Паст»