Խնձորը մարսողության կարգավորման դարման
PHOTO
Խնձորն իր մեջ այնպիսի նյութեր է պարունակում, որոնք կարգավորում են աղիների և լյարդի գործունեությունը։ Նման եզրակացության են հանգել գիտնականները:
Կատարված հետազոտության համաձայն՝ խնձորի պարբերաբար օգտագործումը կարող է կարգավորել աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը, ազատել փորկապությունից, լավացնել ախորժակը և նվազեցնել լեղապարկի քարային հիվանդությունները:
Խնձորում պարունակվող քլորոգենային թթուն կարգավորում է լյարդի աշխատանքը։ Գինու, կիտրոնի և խնձորի թթուները դադարեցնում են փտման գործընթացն աղիներում, իսկ պեկտինն օրգանիզմից դուրս է բերում ծանր մետաղներն ու թունավոր նյութերը:
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս առավոտյան` ուտելուց 20 րոպե առաջ, 1-2 խնձոր ուտել կամ ըմպել խնձորի թարմ քամած հյութ:
Նյութը հրապարկման պատրաստեց Past.am-ը:





















































1
Inecobank and The Bank of New York Mellon mark the launch of a partnership to expand international t...
2
Idram Junior: The best companion for your child
3
Customer Appreciation Day at "Baghramyan" branch: IDBank
4
School purchases are more profitable with Idram&IDBank
5
Ucom and SunChild NGO Install Solar Plant at Yeghegnadzor Cultural Center