Սուրճն՝ ատամների պաշտպան
ФОТОՍտոմատոլոգները պնդում են, որ սուրճի չափավոր օգտագործումը կարող է կանխել կարիեսի առաջացումը: Գիտնականները հայտնաբերել են, որ սուրճի որոշ տեսակի հատիկները հակաբակտերիալ հատկություններ ունեն: Նրանք պնդում են, որ սեւ թունդ սուրճը կարող է պահպանել ատամների առողջությունը:

Կատարված բազմաթիվ փորձերի ժամանակ կիրառված կաթնատամների վրա գիտնականները բակտերիաների օգնությամբ բիոթաղանթներ են աճեցրել: Գործընթացի ավարտին ատամները մշակել են սուրճի հատիկների լուծույթով, որոնք ոչնչացրել են բակտերիաները: Գիտնականները համարում են, որ պատճառը սուրճի մեջ պարունակվող պոլիֆենոլներն ու հակաօքսիդանտներն են:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Очередная неудача Никола Пашиняна: «Паст»
2
Европейская помощь или вмешательство? Спешные шаги Калласа: «Паст»
3
В Ханты-Мансийском автономном округе-Югре прошел медиатур для иностранных журналистов аккредитован...
4
Впервые гражданин РА был удостоен «Почетной грамоты» от президента РФ: «Паст»
5
«Рубинян был тем, кто варил мне кофе»: «Паст»



