Սուրճն՝ ատամների պաշտպան
PHOTOՍտոմատոլոգները պնդում են, որ սուրճի չափավոր օգտագործումը կարող է կանխել կարիեսի առաջացումը: Գիտնականները հայտնաբերել են, որ սուրճի որոշ տեսակի հատիկները հակաբակտերիալ հատկություններ ունեն: Նրանք պնդում են, որ սեւ թունդ սուրճը կարող է պահպանել ատամների առողջությունը:

Կատարված բազմաթիվ փորձերի ժամանակ կիրառված կաթնատամների վրա գիտնականները բակտերիաների օգնությամբ բիոթաղանթներ են աճեցրել: Գործընթացի ավարտին ատամները մշակել են սուրճի հատիկների լուծույթով, որոնք ոչնչացրել են բակտերիաները: Գիտնականները համարում են, որ պատճառը սուրճի մեջ պարունակվող պոլիֆենոլներն ու հակաօքսիդանտներն են:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Widest 5G Coverage, the Launch of the Uplay Platform, and the Integration of Cerillion: Ucom Summari...
2
Ucom and SunChild Launch the “Smart Birdwatching” Educational Program
3
From idea to implementation: Ameriabank Presents the Programs Implemented under My Ameria, My Armen...
4
Welcome to the ID booth: Big Christmas Market
5
AraratBank Supports Digitization of "Karin" Scientific Center Archive



