Բաղադրատոմս.Աղցան Ռաֆաելլո
LIFEԲաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակ
- Ձկան փափկամսով, պանրով, խաշած ձվերով և մի քիչ սխտորով նրբահամ աղցան։ Ձուկը պետք է յուղոտ լինի։ 10 հատ գնդիկ է ստացվում։ Ձկան ֆիլեն հալեցնում ենք և աղաջրում թույլ կրակի վրա եփում։ Պետք է եռալուց հետո 10-15 րոպե եփել։ Սառեցնում ենք։

- Ձվերը խաշում ենք։ Եռալուց հետո 10 րոպե եփում ենք, այնուհետև հոսող ջրի տակ սառեցնում։ Ձկան փափկամիսը շատ մանր կտորներով կտրատում ենք։

- Ձվերը մաքրում ենք և մանր քերիչով անցկացնում։

- Պանիրը մանր քերիչով անցկացնում ենք։ Ձկան փափկամիսը, ձվերն ու պանիրը լցնում ենք աղցանամանի մեջ։

- Ավելացնում ենք մայոնեզը և ճզմած սխտորը։ Պղպեղով համեմում ենք և խառնում` մինչև միասեռ զանգված ստանանք: Անհրաժեշտության դեպքում մի քիչ աղ ենք անում։ Նուշի վրա եռման ջուր ենք լցնում, 5 րոպե թողնում ենք, այնուհետև կեղևազատում։ Նուշը մանրացնում ենք (շատ չենք մանրացնում)։

- Ձկան փափկամսով պատրաստված զանգվածով ընկույզի չափ գնդիկներ ենք ձևավորում։ Գնդիկները թաթախում ենք մանրացված նուշի մեջ։

- Հազարի թերթերը դնում ենք մատուցարանի վրա և գնդիկները շարում վրան։

Ի դեպ, այսպիսի աղցան կարելի է պատրաստել ինչպես տոնական սեղանի, այնպես էլ ֆուրշետի սեղանի համար 
1
Arca National Payment System, Bank of Georgia and Ameriabank Signed a Memorandum of Understanding
2
Firebird, Inc. Secures U.S. Export License and Announces Dell Technologies as a Technology Partner, ...
3
“Armenian potential in Spain: Arman Mayilyan as a guest on the ‘Armenian Diaspora Communities’ progr...
4
Final Results of the 20th Annual International Microelectronics Olympiad Announced
5
Solar Power is Generated in Kechut Community Through the Efforts of
Ucom and SunChild



