Բաղադրատոմս.Աղցան Ռաֆաելլո
ԼԱՅՖԲաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակ
- Ձկան փափկամսով, պանրով, խաշած ձվերով և մի քիչ սխտորով նրբահամ աղցան։ Ձուկը պետք է յուղոտ լինի։ 10 հատ գնդիկ է ստացվում։ Ձկան ֆիլեն հալեցնում ենք և աղաջրում թույլ կրակի վրա եփում։ Պետք է եռալուց հետո 10-15 րոպե եփել։ Սառեցնում ենք։

- Ձվերը խաշում ենք։ Եռալուց հետո 10 րոպե եփում ենք, այնուհետև հոսող ջրի տակ սառեցնում։ Ձկան փափկամիսը շատ մանր կտորներով կտրատում ենք։

- Ձվերը մաքրում ենք և մանր քերիչով անցկացնում։

- Պանիրը մանր քերիչով անցկացնում ենք։ Ձկան փափկամիսը, ձվերն ու պանիրը լցնում ենք աղցանամանի մեջ։

- Ավելացնում ենք մայոնեզը և ճզմած սխտորը։ Պղպեղով համեմում ենք և խառնում` մինչև միասեռ զանգված ստանանք: Անհրաժեշտության դեպքում մի քիչ աղ ենք անում։ Նուշի վրա եռման ջուր ենք լցնում, 5 րոպե թողնում ենք, այնուհետև կեղևազատում։ Նուշը մանրացնում ենք (շատ չենք մանրացնում)։

- Ձկան փափկամսով պատրաստված զանգվածով ընկույզի չափ գնդիկներ ենք ձևավորում։ Գնդիկները թաթախում ենք մանրացված նուշի մեջ։

- Հազարի թերթերը դնում ենք մատուցարանի վրա և գնդիկները շարում վրան։

Ի դեպ, այսպիսի աղցան կարելի է պատրաստել ինչպես տոնական սեղանի, այնպես էլ ֆուրշետի սեղանի համար 
1
Կենդանակերպի 3 նշան, ովքեր 2026 թվականին կգտնեն իրենց երկրորդ կեսին
2
Ջուր հավաքեք․ ջուր չի լինելու
3
«Կամազ»-ը վրաերթի է ենթարկել 13-ամյա աղջկա. նա տեղում մահացել է
4
Ավտովթար՝ Արագածոտնի մարզում․ մեքենան գլխիվայր հայտնվել է դաշտում․ բժիշկները պայքարում են վարորդի կյ...
5
Նոյեմբերի 25-ին և 26-ին ջուր չի լինելու․ հասցեներ



