Շաքարավազի չարաշահումը կարող է դեպրեսիայի պատճառ դառնալ
LIFE
Լոնդոնի քոլեջի գիտնականները նախազգուշացնում են, որ հազարավոր մարդիկ կարող են դեպրեսիայի դեմ առ դեմ կանգնել, եթե նրանք չափազանց շատ շաքարավազ օգտագործեն։
Օրեկան 67 գրամից ավել շաքարավազի օգտագործումը, 5 տարվա ընթացքում 23%-ով մեծացնում է դեպրեսիայի զարգացման ռիսկը։
Նման եզրակացության մասնագետները եկել են 7000 մարդկանց ուսումնասիրության արդյունքում։ Քաղցր սնունդը կարճաժամկետ հեռանկարում դրական զգացմունքներ է պարգևում, և մարդիկ, ովքեր վատ տրամադրությամբ են տառապում, կարող են շատ քաղցր օգտագործել։
Սակայն շաքարավազի չափազանց շատ օգտագործումը կարող է հակառակ ազդեցությունն ունենալ։ Դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս օրեկան 30 գրամից ոչ ավելի շաքարավազ օգտագործել։





















































1
Unibank Supported the Asia Bank to Bank Forum in Singapore
2
Ucom Supports Environmental Conservation with Modern Technologies
3
Presentation of Mark Aren’s “The New Adventures of Sherlock Holmes” Book
4
20 million drams for Artsakh students, 10 million drams for a kindergarten for Artsakh children: IDB...
5
UBPay and URemit Announce Partnership