Խնձոր ուտելու «կուլտուրան»
PHOTOPast.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում ամերիկացի հետազոտողների ուսումնասիրությունները, ովքեր ապացուցել են, որ խնձորն ավելի լավ է ուտել կեղևով: Այն օգտակար է հատկապես մեծահասակներին: Խնձորի կեղևը պարունակում է ուրսոլաթթու, ինչը կանխում է մկանների հյուսվածքի տարիքային քայքայումը:
![]()
Մկների վրա կատարված փորձը ցույց է տվել, որ այդ նյութի ընդունումից երկու ամիս անց նրանց մկանային զանգվածն ավելացել է 10 տոկոսով, իսկ մկանային ուժը՝ 30 տոկոսով: Դա կատարվում է նաև մարդկային օրգանիզմի հետ:

Այդ նյութի մշտական օգտագործման հետևանքով տարիքով մարդիկ կարող են մնալ այնքան ակտիվ, որքան երիտասարդ տարիքում: Նրանց մկաները չեն կորցնում ուժը և չեն հյուծվում: Նույն հատկություններն ունի նաև կանաչ լոլիկի մեջ պարունակվող տոմատիդինը:
1
Widest 5G Coverage, the Launch of the Uplay Platform, and the Integration of Cerillion: Ucom Summari...
2
Unibank Became a Member of BAFT
3
How to Choose a Career Path and What Skills are Considered Crucial: AraratBank on the GoTeach Platfo...
4
Unibank Issues a New Tranche of Perpetual Bonds with 13.75% Coupon
5
The December beneficiary of “The Power of One Dram” initiative is the “City of Smile” Foundation



