Խնձոր ուտելու «կուլտուրան»
ՖՈՏՈ
Past.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում ամերիկացի հետազոտողների ուսումնասիրությունները, ովքեր ապացուցել են, որ խնձորն ավելի լավ է ուտել կեղևով: Այն օգտակար է հատկապես մեծահասակներին: Խնձորի կեղևը պարունակում է ուրսոլաթթու, ինչը կանխում է մկանների հյուսվածքի տարիքային քայքայումը:
Մկների վրա կատարված փորձը ցույց է տվել, որ այդ նյութի ընդունումից երկու ամիս անց նրանց մկանային զանգվածն ավելացել է 10 տոկոսով, իսկ մկանային ուժը՝ 30 տոկոսով: Դա կատարվում է նաև մարդկային օրգանիզմի հետ:
Այդ նյութի մշտական օգտագործման հետևանքով տարիքով մարդիկ կարող են մնալ այնքան ակտիվ, որքան երիտասարդ տարիքում: Նրանց մկաները չեն կորցնում ուժը և չեն հյուծվում: Նույն հատկություններն ունի նաև կանաչ լոլիկի մեջ պարունակվող տոմատիդինը:




















































