Գազարի օգտակար հատկությունների մասին
LIFEԱմերիկացի գիտնականները պնդում են, որ ամեն օր գազարի օգտագործումը կարող է պաշտպանել մի շարք հիվանդություններից։ Իր օգտակարությամբ այս բանջարեղենը չի զիջում խնձորին։
Գազարի օգուտներն օրգանիզմի համար չափազանց մեծ է։ Այն պարունակում է վիրուսների ու տարբեր հիվանդությունների դեմ պայքարելու համար անհրաժեշտ նյութեր։ Գազար ուտելով մենք ստանում ենք A պրովիտամին, C, D, E, K, B6 և B1 խմբի վիտամիններ, օրգանական նատրիում, բիոտին, կալիում, ֆոսֆոր և մագնեզիում։
Շնորհիվ բետա-կարոտին քիմիական միացության՝ գազարը համարվում է քաղցկեղի դեմ պայքարի համար առաջին միջոցը։ Հենց բետա-կարոտինն է պատասխանատու գազարի վառ նարնջագույն գույնի համար։ Որքան վառ գույն ունի բանջարեղենը, այնքան շատ է նրա մեջ բետա-կարոտինը։ Բետա-կարոտինը վիտամին A-ն է, որը պատասխանատու է սեռական հորմոնների սինթեզի, օրգանիզմի նորմալ աճի համար։
Վիտամին A-ն օգտակար ազդեցություն է ունենում մաշկի վրա, ամրացնում է ատամները, ոսկորները, մազերը, օգնում է վերականգնել նյարդային համակարգը՝ ծանր մարզումից հետո, բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը տարբեր վարակների դեմ։ Այն հիանալի միջոց ազդեցություն ունի հղիության և կրծքով կերակրելու ժամանակ։
1
Young Musician from the “Born in Artsakh” Program, Arsen Safaryan, Performed at the Anniversary Conc...
2
Arman Vardanyan, the leader of the «Unity» movement, participated in an event dedicated to Armenia’s...
3
Compelling Business Loan Offer from AraratBank: JOIN US
4
AraratBank and Théâtron Festival Bring Smiles to Little Ones
5
Opportunities and Prospects for Cooperation Between Business and the Banking System in Syunik Region...



