Գազարի օգտակար հատկությունների մասին
LIFE
Ամերիկացի գիտնականները պնդում են, որ ամեն օր գազարի օգտագործումը կարող է պաշտպանել մի շարք հիվանդություններից։ Իր օգտակարությամբ այս բանջարեղենը չի զիջում խնձորին։
Գազարի օգուտներն օրգանիզմի համար չափազանց մեծ է։ Այն պարունակում է վիրուսների ու տարբեր հիվանդությունների դեմ պայքարելու համար անհրաժեշտ նյութեր։ Գազար ուտելով մենք ստանում ենք A պրովիտամին, C, D, E, K, B6 և B1 խմբի վիտամիններ, օրգանական նատրիում, բիոտին, կալիում, ֆոսֆոր և մագնեզիում։
Շնորհիվ բետա-կարոտին քիմիական միացության՝ գազարը համարվում է քաղցկեղի դեմ պայքարի համար առաջին միջոցը։ Հենց բետա-կարոտինն է պատասխանատու գազարի վառ նարնջագույն գույնի համար։ Որքան վառ գույն ունի բանջարեղենը, այնքան շատ է նրա մեջ բետա-կարոտինը։ Բետա-կարոտինը վիտամին A-ն է, որը պատասխանատու է սեռական հորմոնների սինթեզի, օրգանիզմի նորմալ աճի համար։
Վիտամին A-ն օգտակար ազդեցություն է ունենում մաշկի վրա, ամրացնում է ատամները, ոսկորները, մազերը, օգնում է վերականգնել նյարդային համակարգը՝ ծանր մարզումից հետո, բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը տարբեր վարակների դեմ։ Այն հիանալի միջոց ազդեցություն ունի հղիության և կրծքով կերակրելու ժամանակ։





















































1
Unibank Supported the Asia Bank to Bank Forum in Singapore
2
5,092,062 AMD to the Bridge of Hope NGO. The beneficiary for September is the Moonq Technoschool
3
Presentation of Mark Aren’s “The New Adventures of Sherlock Holmes” Book
4
Ucom supports ArmDrone Community in teaching technologies of the future
5
20 million drams for Artsakh students, 10 million drams for a kindergarten for Artsakh children: IDB...