Օրվա բաղադրատոմս. Տորթ «Ֆրեզյե» (ֆոտո)
LIFEԲաղադրամասեր՝
3ճաշի գդալ կրախմալ
1 թեյի գդալ փխրեցուիչ
3 ձու
2 ճաշի գդալ ալյուր
2 ճաշի գդալ շաքարավազ
Սիրոպ՝
50 մլ ջուր
2 ճաշի գդալ շաքարավազ
1 գ վանիլին
1 ճաշի գդալ ժելատին
100 գ սերուցքային կարագ
6 ճաշի գդալ շաքարավազ
5 ճաշի գդալ ջուր
7 ճաշի գդալ կրախմալ
500 մլ կաթ
3 ձու
Ելակ
Պատրաստման եղանակ՝
Ժելատինի մեջ ջուր ավելացնել:
Կրախմալը, ալյուրը, փխրեցուցիչը միախառնել:
Սպիտակուցն ու դեղնուցն առանձնացնել:
Դեղնուցին ավելացնել 1 ճաշի գդալ շաքարավազ:
Ավելցնել սպիտակուցը ու միախառնել ալյուրի զանգվածին:
.png)
.png)
Թխել խմորը ջեռոցում 190 աստիճանով:
.png)
Կրեմ՝
500 մլ կաթը 4 ճաշի գդալ շաքարավազի հետ եփել:
Ձուն ու կրախմալը միախառնել:
Այդ զանգվածն ավելացնել եռացող կաթին:
Թողնել կրակին ևս մեկ րոպե ու վերցնել:
Կրեմին ավելացնել կարագը:
.png)
Խմորը երկու մասի բաժանել:
Կրեմը քսել, շուրջը շարել ելակները, դնել մյուս շերտը:
Կրկին կրեմ քսել ու դնել սառրանարն:
Մատուցելիս ավելացնել հալած շոկոլադ ու զարդարել ելակով:
.png)




