Նռան հյութը նպաստում է աշխատունակության բարձրացմանը
LIFEՀետազոտությունները պարզել են, որ նռան հյութի կանոնավոր սպառումն օրգանիզմը պաշտպանում է սթրեսներից ու բարձրացնում է աշխատանքային կատարողականությունը։
Գիտնականների անցկացրած հետազոտության ժամանակ կամավորներն ամեն օր պետք է խմեին կես լիտր նռան հյութ՝ 2 շաբաթ շարունակ։ Հետազոտության սկզբում և վերջում մասնագետները չափել են մասնակիցների զարկերակը, ինչպես նաև խնդրել են լրացնել հարցաթերթիկ՝ պարզելու մասնակիցների էմոցիոնալ տրամադրությունն ու աշխատանքից տպավորությունները։
Ինչպես ցույց են տվել արդյունքները, 2 շաբաթ անց գրեթե բոլոր մասնակիցների մոտ եղել է ոգեշնչում աշխատանքի նկատմամբ, հուզական վիճակի բարելավում ու զարկերակի դանդաղում։
Ամեն օր նռան հյութ խմելու դեպքում նաև նվազում է որովայնի հատվածում ճարպերի կուտակման հավանականությունը, արյան ճնշումը, ինչն էլ կանխում է սրտանոթային հիվանդությունների ու երիկամների անբավարարվածության առաջացումը։
Հետազոտողները վստահ են նաև, որ նռան հյութը կարող է պայքարել քաղցկեղի, ծերացման դեմ, քանի որ պարունակում է մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտներ։
1
Free Style issues Armenia’s first corporate bonds in the fashion retail sector, placed by Cube Inves...
2
Ucom and SunChild Launch the “Smart Birdwatching” Educational Program
3
From idea to implementation: Ameriabank Presents the Programs Implemented under My Ameria, My Armen...
4
AraratBank Supports Digitization of "Karin" Scientific Center Archive
5
The results of the second Junius financial literacy competition have been summarized



