Սև պաղպաղակ․ ինչպե՞ս պատրաստել այն
PHOTO
Վերջին շրջանում սև պաղպաղակը գնալով ավելի նորաձև ու տարածված է դառնում։ Ի սկզբանե նման պաղպաղակ պատրաստել են միայն Ճապոնիայում, սակայն այժմ այն հասանելի է նաև Ամերիկայում ու Եվրոպայում։
Սև գույնն ապահովում են քունջութի սև սերմերը, որոնք վաճառվում են համեմունքների խանութներում։
Անհրաժեշտ է՝
- Յուղոտ կաթ- 250մլ
- Յուղոտ սերուցք- 250մլ
- Ձվի դեղնուց- 4 հատ
- Սև քունջութի սերմերի մածուկ- 4ճ գդալ
- Շաքարավազ- բաժակի 0,5 մասը
- Վանիլին- 10գր
Պատրաստման եղանակը՝
- Կաթն ու սերուցքի կեսը խառնեք, դրեք կրակին ու եռացրեք
- Փոքրացրեք կրակն ու թողեք ևս 1 րոպե
- Վանիլինը, ձվի դեղնուցն ու շաքարավազը խառնեք բլենդերի օգնությամբ
- Աստիճանաբար ավելացրեք կաթնային զանգվածն ու շարունակեք խառնել։ Որոշ ժամանակ անց վերադարձրեք կրակի վրա
- 2-3 րոպեից հետո պետք է միատար զանգված ստացվի
- Ավելացրեք քունջութի մածուկն ու խառնեք
- Երբեմն խառնելով՝ սառեցրեք զանգվածը
- Մնացած սերուցքը հարեք ու լցրեք սառը զանգվածի վրա, խառնեք
- Ստացված պաղպաղակը դրեք սառնարանն ու սպասեք, որ սառչի
Բարի ախորժակ ))





















































1
Kapan International Music Festival to Take Place Third Time, Welcomes World-Class Artists and Debuts...
2
Ucom Launches Special Promotion for Armenian Football Fans Ahead of FIFA Club World Cup 2025
3
Watch Euromedia 24 TV’s 24-hour broadcast on Ucom channel 289 and OVIO (Rostelecom) channel 46
4
Ucom Launches 5G Network in Yerevan, Introducing Armenia’s Largest 5G Coverage
5
Converse Bank Partners with IFC to Boost Trade Finance Capabilities