Սև պաղպաղակ․ ինչպե՞ս պատրաստել այն
PHOTO
Վերջին շրջանում սև պաղպաղակը գնալով ավելի նորաձև ու տարածված է դառնում։ Ի սկզբանե նման պաղպաղակ պատրաստել են միայն Ճապոնիայում, սակայն այժմ այն հասանելի է նաև Ամերիկայում ու Եվրոպայում։
Սև գույնն ապահովում են քունջութի սև սերմերը, որոնք վաճառվում են համեմունքների խանութներում։
Անհրաժեշտ է՝
- Յուղոտ կաթ- 250մլ
- Յուղոտ սերուցք- 250մլ
- Ձվի դեղնուց- 4 հատ
- Սև քունջութի սերմերի մածուկ- 4ճ գդալ
- Շաքարավազ- բաժակի 0,5 մասը
- Վանիլին- 10գր
Պատրաստման եղանակը՝
- Կաթն ու սերուցքի կեսը խառնեք, դրեք կրակին ու եռացրեք
- Փոքրացրեք կրակն ու թողեք ևս 1 րոպե
- Վանիլինը, ձվի դեղնուցն ու շաքարավազը խառնեք բլենդերի օգնությամբ
- Աստիճանաբար ավելացրեք կաթնային զանգվածն ու շարունակեք խառնել։ Որոշ ժամանակ անց վերադարձրեք կրակի վրա
- 2-3 րոպեից հետո պետք է միատար զանգված ստացվի
- Ավելացրեք քունջութի մածուկն ու խառնեք
- Երբեմն խառնելով՝ սառեցրեք զանգվածը
- Մնացած սերուցքը հարեք ու լցրեք սառը զանգվածի վրա, խառնեք
- Ստացված պաղպաղակը դրեք սառնարանն ու սպասեք, որ սառչի
Բարի ախորժակ ))





















































1
UC Berkeley, Stanford, Visa Innovation Center and Much More: a Unique Opportunity for 10 Students fr...
2
Ucom’s Fixed Network Now Available in Yerevan's Silikyan District
3
Unibank Issued Preferred Shares with a Fixed Annual Dividend of 12%
4
Customer Appreciation Day at "Baghramyan" branch: IDBank
5
International Youth Day: AraratBank Ensures Participation of 260 Young People in Tent Camp