Սև պաղպաղակ․ ինչպե՞ս պատրաստել այն
ՖՈՏՈՎերջին շրջանում սև պաղպաղակը գնալով ավելի նորաձև ու տարածված է դառնում։ Ի սկզբանե նման պաղպաղակ պատրաստել են միայն Ճապոնիայում, սակայն այժմ այն հասանելի է նաև Ամերիկայում ու Եվրոպայում։
Սև գույնն ապահովում են քունջութի սև սերմերը, որոնք վաճառվում են համեմունքների խանութներում։
Անհրաժեշտ է՝
- Յուղոտ կաթ- 250մլ
 - Յուղոտ սերուցք- 250մլ
 - Ձվի դեղնուց- 4 հատ
 - Սև քունջութի սերմերի մածուկ- 4ճ գդալ
 - Շաքարավազ- բաժակի 0,5 մասը
 - Վանիլին- 10գր
 
Պատրաստման եղանակը՝
- Կաթն ու սերուցքի կեսը խառնեք, դրեք կրակին ու եռացրեք
 - Փոքրացրեք կրակն ու թողեք ևս 1 րոպե
 - Վանիլինը, ձվի դեղնուցն ու շաքարավազը խառնեք բլենդերի օգնությամբ
 - Աստիճանաբար ավելացրեք կաթնային զանգվածն ու շարունակեք խառնել։ Որոշ ժամանակ անց վերադարձրեք կրակի վրա
 - 2-3 րոպեից հետո պետք է միատար զանգված ստացվի
 - Ավելացրեք քունջութի մածուկն ու խառնեք
 - Երբեմն խառնելով՝ սառեցրեք զանգվածը
 - Մնացած սերուցքը հարեք ու լցրեք սառը զանգվածի վրա, խառնեք
 - Ստացված պաղպաղակը դրեք սառնարանն ու սպասեք, որ սառչի
 
Բարի ախորժակ ))
			
			
			
			
			
				
			
			
			
								
					1
					
					Նոր արշավ Խնայողության օրվան ընդառաջ․ IDBank
				
								
					2
					
					IDBank-ը՝ BACEE 50-րդ միջազգային բանկային հոբելյանական համաժողովի արծաթե հովանավոր
				
								
					3
					
					IDBank-ի և Իդրամի աջակցությամբ մեկնարկեց «Սիմֆոնիկ անտառ» նախագիծը
				
								
					4
					
					Մինչև 6 տարեկան երեխաներին տրամադրվող աջակցության ծրագիրը կդառնա մշտական նպաստ
				
								
					5
					
					ԱՄՆ-ում անօրինական պահվող երեխան վերադարձվեց Հայաստան՝ մորը
				
							
			
			
		


