Ահա, թե ինչու պետք է հաճախ պիստակ ուտել
PHOTO
Ամերիկացի գիտնականները ու սննդաբանները պնդում են, որ պիստակը պարտադիր պետք է մտցնել մարդու սննդակարգում, քանի որ այն ունակ է լավացնելու արյունատար անոթների վիճակը:

Եվ ամենևին էլ իզուր չէ, որ պիստակի ծառը Արևելքում անվանում են «Կյանքի ծառ»:
Մասնագետները նշում են, որ պիստակը հարուստ է նաև մի շարք վիտամիններով ու միներալներով եւ շատ օգտակար է առղջության համար: Պիստակի հաճախակի օգտագործումը կարող է նաև զգալիորեն նվազեցնել քաղցկեղի, սիրտ-անոթային հիվանդությունների եւ շնչառական հիվանդությունների առաջացման ռիսկը:

Պիստակը պարունակում է կենսաբանական մի շարք ակտիվ նյութեր, որոնք ունեն զարմանահրաշ հատկություններ: Պիստակը հարուստ է նաեւ սրտի համար օգտակար ճարպերով եւ նվազեցնում է բացասակն խոլեստերինի քանակը արյան մեջ: Պիստակը հարուստ է В6 վիտամինով, որը բարելավում է իմունային համակարգը եւ մարդու նյարդային համակարգը:

Պիստակը պարունակում է վիտամին E, պոլիֆենոլներ, որոնք ոչ միայն նվազեցնում են քաղցկեղային հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը, այլ նաեւ կանխում է մակուլյար դեգեներացիան:





















































1
Unibank Issued Preferred Shares with a Fixed Annual Dividend of 12%
2
Ucom’s Fixed Network Now Available in Yerevan's Silikyan District
3
UC Berkeley, Stanford, Visa Innovation Center and Much More: a Unique Opportunity for 10 Students fr...
4
Customer Appreciation Day at "Baghramyan" branch: IDBank
5
Inecobank and The Bank of New York Mellon mark the launch of a partnership to expand international t...