Ահա, թե ինչու չպետք է լվանալ հավը եփելուց առաջ. ՍԽԱԼ, որն անում է մարդկանց 90 տոկոսը
LIFE
Հում հավը պարունակում է վնասակար բակտերիաներ, մասնավորապես, կամպիլոբակտեր և սալմոնելա։
Թվում է, թե հենց այս պատճառով պետք է լվանալ հավը եփելուց առաջ, բայց ոչ։
Եփելուց առաջ թռչնամսի լվանալը նպասում է վտանգավոր բակտերիաների տարածմանը մսի ամբողջ մակերեսով, բակտերիանթերը հայտնվում են նաև սեղանի կամ լվացարանի մեջ։
Դրեքսելի համալսարանից Ջենիֆեր Քվինլանը մասնակցել է այս թեմային նվիրված հետազոտության, որն անցկացվել է ԱՄՆ-ի գյուղատնտեսության դեպարտամենտի պատվերով։
Հետազոտությունը պարզել է, որ թռչնամսի լվանալը չի վերացնում կամ սպանում բակտերիաները, փոխարենը կա բակտերիաների տարածման վտանգ։
Նա կոչ է անւոմ մարդկանց չլվանալ հավի միսն եփելուց առաջ։
Նա խորհուրդ է տալիս նաև պատրաստի հավի միսը պահել փակ տարայում սառնարանի մեջ։





















































1
Inecobank and The Bank of New York Mellon mark the launch of a partnership to expand international t...
2
Idram Junior: The best companion for your child
3
School purchases are more profitable with Idram&IDBank
4
Ucom and SunChild NGO Install Solar Plant at Yeghegnadzor Cultural Center
5
5 042 314 AMD to the Zark eco-camp. The August beneficiary of the Power of One Dram initiative is th...