Ահա, թե ինչու չպետք է լվանալ հավը եփելուց առաջ. ՍԽԱԼ, որն անում է մարդկանց 90 տոկոսը
ԼԱՅՖՀում հավը պարունակում է վնասակար բակտերիաներ, մասնավորապես, կամպիլոբակտեր և սալմոնելա։

Թվում է, թե հենց այս պատճառով պետք է լվանալ հավը եփելուց առաջ, բայց ոչ։
Եփելուց առաջ թռչնամսի լվանալը նպասում է վտանգավոր բակտերիաների տարածմանը մսի ամբողջ մակերեսով, բակտերիանթերը հայտնվում են նաև սեղանի կամ լվացարանի մեջ։

Դրեքսելի համալսարանից Ջենիֆեր Քվինլանը մասնակցել է այս թեմային նվիրված հետազոտության, որն անցկացվել է ԱՄՆ-ի գյուղատնտեսության դեպարտամենտի պատվերով։

Հետազոտությունը պարզել է, որ թռչնամսի լվանալը չի վերացնում կամ սպանում բակտերիաները, փոխարենը կա բակտերիաների տարածման վտանգ։

Նա կոչ է անւոմ մարդկանց չլվանալ հավի միսն եփելուց առաջ։

Նա խորհուրդ է տալիս նաև պատրաստի հավի միսը պահել փակ տարայում սառնարանի մեջ։
1
Հայտնաբերվել է հինգ տարեկան աղջկա դիակ․ մայրը գլխավոր կասկածյալն է
2
Ավտոբուսի վարորդը թոշակառու կնոջը «դուրս է շպրտել» ՝ հրաժարվելով նրան անվճար տեղափոխել. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
3
Վթար է. նոյեմբերի 5-ին, 6-ին, 7-ին ջուր չի լինելու
4
Մաhացել է երգչուհի Էմմա Պետրոսյանի մայրը
5
Մտածում եմ` իմ երեխան չէ․ քննչական գործողություններ՝ 3-ամյա Տիգրանի հոր մասնակցությամբ



